Pariisi aikoo laajentaa kaupunkijäähdytysjärjestelmäänsä, joka käyttää maanalaisten vesiputkien verkkoa, ja asettaa sen saataville pienille yrityksille ja asuinrakennuksille, koska ilmaston lämpeneminen lisää ilmastointiyksiköiden määrää kaupungissa, apulaiskaupunginjohtaja Jean- Louis Missika kertoi maanantaina (25. marraskuuta). Pariisi ylläpitää yhteistyössä ranskalaisen Engie-yhtiön kanssa jäähdytysverkkoa, joka käyttää Seine-joen vettä, mutta 75 km: n verkko tarjoaa pääasiassa sairaaloille, hotelleille, museoille ja tavarataloille. Sillä ei ole yksityisasiakkaita. “Emme halua, että ilmaston lämpeneminen johtaa yksittäisten ilmastointiyksiköiden runsauteen. Ne ovat tehottomia, saastuttavia ja lisäävät paikallista lämpenemistä. Ja ne ovat ruma”, Missika kertoi Reutersille Engie-seminaarin sivussa.

Ranska on nähnyt sarjan lämpöaaltoja viime kesinä. Ranskan pääkaupungin lämpötila oli 25. heinäkuuta 40,6 astetta, mikä on kuumin ennätysten alkamisen jälkeen. Missika kertoi, että Pariisi haluaa, että sen Climespace-jäähdytysverkko – Euroopan suurin – kattaa 100 prosenttia kaupungin pinta-alasta seuraavien 20 vuoden aikana nykyisestä noin 43 prosentista ja antaa sen muille kuin institutionaalisille asiakkaille. “Jäähdytysverkon on oltava mahdollista yhdistää sekä asuinrakennuksiin että pieniin yrityksiin”, hän sanoi ja lisäsi, että kaupunki keskustelee tästä jo sosiaalisten asuntojen pitäjien RIVP: n ja Paris Habitatin kanssa. Jäähdytysverkon laajentaminen on osa kriteerejä uudessa verkon käyttöä koskevassa tarjouskilpailussa, jota viimeisen 30 vuoden ajan on pitänyt Engie-yksikkö Climespace, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 91 miljoonaa euroa (136 miljoonaa dollaria). .

Pariisilla on vähemmistöosuus Climespacestä Pariisin kaupunkilämpöverkon operaattorin CPCU: n kautta, joka on 66,5 prosenttia Engien omistama ja loput Pariisin omistama. Missika kertoi, että kaupunki aikoo järjestää tarjouskilpailun vuonna 2020 uuden operaattorin perustamiseksi helmikuuhun 2021 mennessä. Kysyttäessä onko mahdollista, että pitkäaikainen Pariisin kumppani Engie ei voita tarjousta, Missika sanoi, että hän odottaa useiden yritysten haluavan tehdä tarjous 20-vuotisesta sopimuksesta. Hän kieltäytyi kommentoimasta mahdollisia tarjoajia, mutta sisäpiiriläisten mukaan niihin voisivat kuulua Dalkia, ranskalaisen EDF: n energiapalveluyksikkö, ja energiainfrastruktuuriryhmä Idex, jonka omistaa sijoitusrahasto Antin ja joka hallinnoi Pariisin La-yritysalueen lämmitys- ja jäähdytysverkkoa. Puolustus. Missika kertoi, että Pariisi pyrkii myös tuomaan luonnollista jäähdytystä 1800-luvun Haussmann-rakennuksiin, jotka muodostavat suuren osan asuntokannastaan, käyttämällä tuhoavia savupiipuja.