Tutkijoiden mukaan maailma on tulessa, ja globaali vauhti liekkien sammuttamiseen on kasvussa, jopa Singaporessa. Pääministeri Lee Hsien Loong toi elokuussa kansallispäivän rallipuheessaan selkeän pyynnön maasta puuttua ilmastomuutokseen, kutsuen sitä eksistensiiviseksi uhaksi Singaporelle. Hänen ilmoituksensa näyttää ajavan ilmastomuutoksen kansalliseen tietoisuuteen. Strait Times Times -kyselyssä, jossa vastasi 1000 vastaajaa, 40 prosenttia sanoi, että he olivat enemmän huolissaan aiheesta kuultuaan hänen puhettaan.

Kuukautta myöhemmin noin 2000 singaporelaista ja vakituista asukasta osallistui kokoukseen Hong Lim Parkissa kehottaakseen ryhtymään toimiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kasvava kiinnostus ilmastomuutokseen tulee täällä aikaan, jolloin aihe on myös saamassa merkittävää vetäytymistä maailmanlaajuisesti. Useat maat, mukaan lukien Iso-Britannia ja Ranska, ovat virallisesti julistaneet ilmasto-hätätilanteet – lainsäädäntöön sisältyy vahvemman toiminnan pyrkimys, kuten päästöjen ollessa netto nolla vuoteen 2050 mennessä.

Ja viimeisen vuoden aikana YK: n ilmastotieteellinen elin, hallitustenvälinen ilmastomuutospaneeli, julkaisi kolme erityisraporttia ilmaston lämpenemisen eri näkökohdista. Ne vaihtelevat 1,5 ° C: n ja 2 ° C: n lämpenemissuunnitelman erilaisista vaikutuksista, samoin kuin ilmastomuutoksen vaikutuksista maankäyttöön, valtamereihin ja kryosfääriin – planeetan jäätyneisiin osiin. Kaikki kolme raporttia sekä muut organisaatioiden, kuten Kansallisen ilmailu- ja avaruushallinnon kaltaiset organisaatiot, korostavat tiedettä, miksi ilmaston lämpenemisen torjuminen on ensiarvoisen tärkeää.